Vilken soppa!

Det är illa när man inte själv vill äta sin egen mat.
Tänkte att jag skulle laga till en nyttig, god soppa. Nyttig lyckades jag med, god inte någonstans..
Soppa är ju en flytande maträtt, visst? Inte min, inte idag iaf. Inte en vattendroppe i sikte, tydligaden hade linserna lyckats suga åt sig allt vatten. Toppen.
Visste att jag borde anat oråd när jag slevade upp soppan i skålen och konsistensen var som musli.
Där gick jag med mitt triumferande leende på läpparna, stolt så få över att lyckats åstadkomma min fina soppa. Kunde ju knappats ha trott att jag skulle få utkämpa ett krig med mina smaklökar.
Det jag lagade var soppa, men det jag åt var fanimej inte soppa. Det var.. jisses.. det var inte gott.
Soppa någon?
Soppa någon?

Jag tycks inte göra något rätt i köket nuförtiden, I'm a kitchen disaster. Stackars Emil har ensam fått bevittna mina usla försök till matlagning. En aning för knapriga bacon, kaffe som varken smakade eller såg ut som kaffe, bara en svart äcklig sörja. Lite som tjära faktiskt, flugorna verkade dock gilla det, kul att kunna glädja någon.. hmm vad mer? Ja detta förstås.

Får väl trösta mig själv med tanken på att mina varma mackor är bättre än hans,  påläggen på mina stannar ju iaf kvar på mackorna istället för att lägga sig på ugnsbottnen. Sorry sugar, men det är en tröstande tanke. Plus att jag vet ju att du skrattar gott när du läser detta.

Får väl hålla mig borta från köket ett tag, bor nog ingen stjärnkock i mig... tyvärr.

Sunday sweet sunday

Klockan fem över tio är kanske en aning för tidig timma för djupt tänkande så det tänker jag inte ägna mig åt just nu. Mest p g a att jag inte vill vakna med tangentbordsmönster i pannan i morgon bitti.
I morgon bitti, måndag, ny dag, ny vecka. Matte C lektion, missade den första lektionen som var i onsdags, första veckan i skolan ju. Hade ju det inte alltför sunda inställningen att man måste in gå på lektionerna första veckan, dom räknas inte då. Ha! Fel My, Fel.
Så nu får jag ju snällt finna mig i att gräva näsan djupt ner i matteboken varje måndag och onsdag ett tag framöver. Usch.

Emil åkte hem idag med, efterlämnade sig en flaska öl, en flaska rom, en cheeseburgare, småmynt och en tillstökad säng. Har aldrig fattat det där med hur folk lyckas flytta runt hela lakanen i sängen medans dem sover? Detta är sannerligen ett fenomen som borde filmas. Vem vet, man kanske hittar svaret på någon fråga ännu döljd i mörker? Spännande..  Måttligt.


Annars har det varit en finfin helg, lite som dom helger jag har haft under sommaren. När man blev sådär  pass onykter att någon ( någon vill säga emil) utnämner en till fullast på vallen. Lite skrämmande tanke att jag helt fann mig i att bli hängd upp och ner inför en samling folk som jag delvis känner och träffar varje dag..  Ja det var en intressant kväll i fredags, ett sånt toppenhumör har sällan skådats, inte heller har det usla humör som blev ersättare på lördagsförmiddagen. Men alla har vi våra stunder, jag tycks ju ha många iallafall.. :P

Nehej, det är ju nästan oansvarigt att sitta uppe så här sent en söndagskväll då jag verkligen borde vila hjärncellerna till något viktigare stordåd, som till exempel att lösa ett mattetal.. det lär ju hjälpa världen framåt. Suck.
Får väl gå och spendera lite tid med min kärringbok med alla sina fina beskrivelser av allt syndigt här på jorden.
Men du, kan jag inte göra det då? :P

Hej så länge.

My

Framtiden är som tystnaden. Ibland bryts den, ibland genomljuder ett eko.

RSS 2.0